orosoptik.sk | Kontaktlencsék
oros optik látszerész
7579
page-template-default,page,page-id-7579,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Kontaktlencsék

cooper
johnson
bausch
ciba
image001

Coopervison:

My Day:

Azonnal megfeledkezhet róla
Kontaktlencse viselés kompromisszumok nélkül? A CooperVision MyDay egynapos lencse az, amire az Ön szemének szüksége van – olyan lélegző kontaktlencsét, amelynek a viseléséről szinte azonnal megfeledkezhet.

Az új szilikon vegyület biztosítja a megfelelő egyensúlyt, így az Ön szeme bőséggel hozzájut a számára szükséges oxigénhez, miközben Ön élvezheti az Önnek fontos, kényelmes kontaktlencse viselést.

Kérdezze szemész szakemberét a MyDay lencse nyújtotta előnyökről!

image001

Proclear 1 day:

Ha Ön napi kihordású lencsét visel, már tudja, mennyire kényelmes ez. Mivel naponta cseréli a lencséket, ez egyben a legegészségesebb kontaktlencse viselési lehetőség. Előfordulhat azonban, hogy nem tudja azt, hogy a Proclear 1 day napos kontaktlencse kiváló, egész napos kényelmet biztosít.

Mindez a lencsegyártás során alkalmazott PC Technology™-nak köszönhető. A PC a foszforil-kolin rövidítése. A foszforil-kolin egy hidrofil, az emberi sejtekkel, szövetekkel biokompatibilis anyag. A PC Technology™ felhasználásának eredményeképpen a Proclear 1 day lencsék hosszabb ideig zárják magukba a vizet, a felszíni párolgásuk alacsony. A PC Technology™ egyben a lencse felszínéhez vonzza a vizet és megköti ott; így kialakul egy védőpajzs, amely tisztán tartja a lencsét és biztosítja megfelelő működését. Mindez azt jelenti, hogy a Proclear 1 day lágy kontaktlencse hidratált marad, nedves és kényelmes viselési érzést biztosítva egész nap.

A Proclear 1 day az egyetlen napi kihordású lencse*, amely FDA tanúsítványa tartalmazza a következőket: „Fokozott kényelmet biztosíthat azoknak a kontaktlencse-viselőknek, akik szemszárazságot vagy enyhe diszkomfortérzést tapasztalnak a kontaktlencse viselésekor”.

image003

Biofinity:

A CooperVision Biofinity kontaktlencse családot a legszélesebb igények kielégítésére hoztuk létre, így függetlenül attól, hogy Ön új vagy régi kontaktlencse viselő, találhat az igényeinek megfelelő lencsét.

A kényelem tudománya

Ha a kontaktlencséjéről van szó, a CooperVisionnél tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos a kényelem. Ezért minden Biofinity kontaktlencse az Aquaform® Comfort Science™ technológia felhasználásával készül. Ez a következő előnyöket nyújtja a viselők számára:

Természetesen hidrofil lencse, amely magába zárja a vizet, minimalizálva a kiszáradást
Egy lencse, amely nedvesítő anyagok nélkül is nedves marad
Rugalmas, alacsony modulusú, lágy és kényelmes lencse
Az Aquaform Comfort Science kényelmes, nedvesedő és lélegző kontaktlencséket biztosít.

unnamed

Biofinity Toric:

Függetlenül attól, hogy Ön új vagy régi kontaktlencse viselő, a CooperVision Biofinity tórikus kontaktlencsét az asztigmiások legkülönlegesebb igényeinek kielégítésére hozták létre.

A kényelem tudománya

Ha a tórikus kontaktlencséjéről van szó, a CooperVisionnél tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos a kényelem. Ezért minden Biofinity tórikus kontaktlencsénél felhasználtuk az Aquaform® Comfort Science™ technológiát. Ez a következő előnyöket nyújtja a viselők számára:

Természetesen hidrofil lencse, amely magába zárja a vizet, minimalizálva a kiszáradást
Egy lencse, amely nedvesítő anyagok nélkül is nedves marad
Rugalmas, alacsony modulusú, lágy és kényelmes lencse
Az Aquaform Comfort Science kényelmes, nedvesedő és lélegző kontaktlencsét biztosít.

A stabilitás biztosítása

Asztigmiás lencseviselőként fontos, hogy kontaktlencséi kiemelkedő stabilitást kínáljanak az olyan tünetek elkerülésére, mint a homályos látás. A Biofinity tórikus kontaktlencse optimalizált geometriájú, amely tartósan és előrelátható módon megőrzi orientációját.

unnamed (2)

Proclear 1 day multifocal:

Multifocal lencse:

A világon több, mint egy millárd embernél van jelen a presbyiopa néven ismert látásprobléma. A leginkább 40 éves kor körül kezdődő probléma az életminőséget is befolyásolja – a közeli tárgyakra, mint például a mobiltelefon és az újság, való fókuszálás nehézségeitől az gyenge megvilágítású helyen végzett tevékenységekig.

Most a CooperVision Proclear® egynapos multifokális kontaktlencséjével a kényelem és az éleslátás közötti kompromisszum nélkül láthat közelre, távolra és a köztes távolságra is. Mindezt egy új, friss lencsével, minden nap.

Teljesítmény – látás, kényelem és egészség
A Proclear® 1 day multifocal kontaktlencséket arra tervezték, hogy tökéletes látást nyújtsanak minden távolságra. Így Ön tisztán fogja látni a közeli, távoli és köztes távolságban lévő tárgyakat.

A lencsék ideálisak a korfüggő szemszárazsággal kapcsolatos probléma leküzdéséhez. A minden Proclear lencsére jellemző PC Technology™ segítségével – ami egy a nedvességet a lencsébe záró és a lencsében tartó anyag – élvezheti Ön a kényelmes kontaktlencse-viselés élményét. Gyakorlatilag ez az egyetlen alapanyag, amely megfelel a következő állításnak¹: „Javíthatja a kényelemérzetet azoknál a viselőknél, akik szemszárazságot vagy enyhe kényelmetlenséget tapasztalnak viselés közben.“

A lencsék természetes biokompatibilitást kínálnak, ami azt jelenti, hogy az emberi szem sejtjeinek utánzására készülnek, így eredményezve egy jóval természetesebb látásélményt.

Egyszerűség – könnyű illesztés, a korrekció változásának egyszerű követése
A Proclear® 1 day multifocal lencsével megkönnyítettük az Ön illesztőjének a lencsekiválasztást. Legyen Ön kezdő kontaktlencse viselő, új vagy aktív multifokális lencseviselő, az illesztési eljárás tervezésekor szem előtt tarttuk az egyszerűség követelményét. Ezen túlmenően az Ön korrekciójának változásait is könnyen lekövetheti az illesztő, minimalizálva ezzel az Ön éleslátásának zavarását, illetve az illesztéssel és kontrollvizsgálattal eltöltött időt.

Kényelem – egy új, friss kontaktlencsével minden nap
Napi kihordású kontaktlencse viselésével az ápolószer feleslegessé válik. Így aztán, a lencse napi cseréjének köszönhetően a lencseviselés egyik legegészségesebb módjáról beszélhetünk. A Proclear® 1 day multifocal egynapos kontaktlencsék biztosítják Önnek az aktív életvitelt, valamint a rugalmasságot, hogy Ön dönthessen a lencseviselés hosszáról: egész napos, a nap egy részében viselt vagy csak alkalmi viselet.

image005

Biofinity multifocal:

A presbyopia (öregszeműség) befolyásolhatja életminőségünket, kezdve azzal, hogy nehezen fókuszálunk a közeli tárgyakra, pl. a mobiltelefonra, egészen a homályos, vagy csökkent fényviszonyoknál jelentkező látásnehézségekig. Most azonban a Biofinity multifocal progresszív lencsékkel közelre, távolra és a köztes távolságokba is jól láthat, anélkül, hogy ez a kényelem és a látás közötti kompromisszumot igényelné.

A kényelem tudománya

Ha a kontaktlencséjéről van szó, a CooperVisionnél tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos a kényelem. Ezért minden Biofinity kontaktlencsénél felhasználtuk az Aquaform® Comfort Science™ technológiát. Ez a következő előnyöket nyújtja a viselők számára:

Természetesen hidrofil lencse, amely magába zárja a vizet, minimalizálva a kiszáradást
Egy lencse, amely nedvesítő anyagok nélkül is nedves marad
Az életkorral járó száraz szemnek szükséges nagyfokú nedvesség

Technológia a látás mögött

Kiváló látás minden távolságban – a progresszív kontaktlencsék sikerességének fontos összetevője. A CooperVision Balanced Progressive™ Technology két különböző optikai kialakítást alkalmaz a kiváló (közeli, távoli és köztes távolságú) látás biztosítására.

Minden szem eltérő, és minden életmód más és más szükségletekkel jár.

Látogasson el a Biofinity multifocal oldalunkra, hogy többet megtudjon erről.

unnamed (1)

Általános szférikus kontaktlencsék
Olyan kontaktlencsék, amelyek korrigálják a leggyakoribb látásproblémákat. Ezek zömét öntéssel gyártják, de vannak olyanok is, amelyeket esztergálással készülnek.

Amblyopia (tompalátás)
Olyan állapot, amelyben a látás minden nyilvánvaló ok nélkül rossz. A szem egészségesnek tűnik, a látás mégis gyenge. Ezt az állapotot gyakran „lusta szemként” is emlegetik. A látáscsökkenést nem lehet optikai eszközökkel korrigálni. A súlyos táplálkozási vagy B12-vitamin hiányban szenvedő betegeknél is jelentkezhet amblyopiát utánzó látászavar. Teljes gyógyulás érhető el megfelelő étrend és B-vitamin adagolással, a hosszú ideig fennálló hiánybetegség azonban a központi látás végleges elvesztéséhez vezethet. (Hiv: WebMD)

Anisometropia
Jelentős mértékű eltérés a két szem törőereje között. Például az egyik szem rövidlátó, a másik távollátó.

Aphakiás kontaktlencse
Kontaktlencse olyan betegek számára, akiknél szürkehályog miatt eltávolították a szemlencsét.

Aszférikus kontaktlencse
Nem teljesen szférikus kontaktlencse, amely képes javítani a kontrasztérzékenységet és a mélységérzékelést. Az aszférikus lencséket rendszerint a szférikus aberrációk csökkentésére használják. A törőerő fokozatosan változik a középpontból a lencseszélek irányába.

Asztigmia
Olyan fénytörési hiba, amelyben nem jön létre pontszerű kép, mert a szemnek nem egy fókuszpontja van. Leginkább a szaruhártya szabálytalan alakja okozza (inkább egy rögbilabdára hasonlít, mintsem egy futballlabdára), ami két fókuszpontot eredményez, így a fény a szemben két külön pontban fókuszálódik és emiatt a kép elmosódik vagy eltorzul. Az asztigmiát tórikus kontaktlencsével lehet korrigálni.

 

Kontaktlencse Használata és tisztítása:

Az Ön szemész szakorvosa, optometristája vagy optikusa nyújthat teljes körű felvilágosítást a kontaktlencse használatának, behelyezésének és tisztításának kérdésében. A következőkben felsorolt „Tegye” és „Ne tegye” tanácsok és az ápolásról szóló videó (alább) hasznos általános útmutatót nyújtanak Önnek.

TEGYE:

 • Mielőtt megérintené kontaktlencséit, mossa meg a kezét kímélő szappannal, majd törölje szárazra egy bolyhosodás mentes törülközővel
 • Kontaktlencséit ugyanabban a sorrendben helyezze fel, és vegye ki (bal majd jobb, vagy fordítva), hogy ne keverje össze azokat
 • Minden levételkor tisztítsa meg, öblítse le és fertőtlenítse kontaktlencséit szemorvosa, optometristája utasításait követve
 • Az ápolószeres flakont zárja le, amikor nem használja
 • Tisztítsa kontaktlencsetároló tokját naponta
 • Rendszeresen, az utasításoknak megfelelően cserélje kontaktlencse tároló tokját
 • Úszás előtt vegye le kontaktlencséit

NE TEGYE:

 • Ne hagyja, hogy kontaktlencséi vízzel, szappannal, kozmetikumokkal vagy egyéb anyagokkal érintkezzenek
 • Ne viselje a kontaktlencséket az előírtnál hosszabb ideig
 • Ne viselje más kontaktlencséjét
 • Ne érjen hozzá semmivel a kontaktlencseápoló oldatos flakon tetejéhez, az ujjait és a kontaktlencséket is beleértve
 • Ne használja fel ismételten, vagy ne töltsön hozzá a kontaktlencse tárolóban lévő régi ápolófolyadékhoz
 • Ne használja az ápolófolyadékot a flakonon feltüntetett lejárati időn túl